Salam

Islamic Calender

Warna warni hujung minggu

Assalamualaikum.

Pagi-pagi dah nanges depan rezeki, tak baik kan....Hati ini kalah lagi... eeerrrmmmmm

 
 
 Tawa dalam tangisan..nangis dalam hati jew..sakit ooo...

Tak pe la, tengahari ni kan balik umah mak.. Sampai-sampai jer kat umah dah ada orang datang. Bukan saper pun, ada cina nak bli durian. Memang tiap-tiap tahun datang nak beli durian. Sebab ada dua pokok memang feberet dia. Dia dah booking dah pokok tu, tapi taun ni buah dia tak banyak. Ermm sian pulak tengok muke dia bila buah durian tu tak banyak. Tak pe la, rezeki tahun depan insya-Allah ada lagi tu. 

Rupanya kak ngah pun ada kat rumah, besttt meriahh.. Pas salam jer, mak soh makan.. Bagaikan orang yang mengantuk disorongkan bantal.. hati mendung tiba-tiba bertukar girang dan riang gembira. Bila buka tudung saji, lagi la senyum sampai telinga.


 Ayam hutan masak ungkep.. Balik ni pun sebenarnyer nak blaja masak ungkep, almaklumlah dah banyak makan semut semua benda lupaa.. Insya-Allah nak masakkan untuk hubby minggu depan sebab da menyebut-nyebut ungkep. siannn


 Hancur niat nak diet... Penuh satu pinggan. ayam masak ungkep+ ikan puyu goreng+sayur kangkung goreng+ air kosong sejukkk..Memang sedapp

 
 Dah lama tak makan ice cream camnih. Macam rainbow..ada coklat+keladi+pandan+vanilla..Singgit jer nih. Siapa kata ice cream ni low class?? silap laaa bezanyer cuma cone yang tak ada bekas cam cornetto tu... Ada tak ice cream singgit tapi rasa macam-macam???..ko ade??? Sib baik abang ni lalu depan rumah time tengah panas-panas camnih.. memang ngam laa...

Alhamdulillah.. balik dengan perut yang kenyang... hahahah bertuah punyer anak..Anak ayah la katakan.. Sayang semua...


No comments: