Salam

Islamic Calender

Bukan Hanya Sesaat

Assalamualaikum

Cintamu Cintaku Satu

Assalamualaikum..

Lunch Time Bila Ramadhan

Assalamualaikum..

Ermm macam tak betul je aku nih. Hahaha lantak la makcik..Arinih nak menepek gambo saje. Bukan gambar dari bees tapi copy paste dr web org lain. Bukan ape sebab tertarik ngan konsep yang dibuat. Yang pasti bukan menepek gambo makanan ye deq non oiii, tengok makanan banyak-banyak boleh kurang pahala pose che' ye..hahaha


1st pic gamba beedroom yg simple camnih. I likeee


Sangat santai sambil membaca..Tapi kalau bees membaca @ membuta..hahahah


Yang ini sesuai ngan hubby sebab kemas.


Memang minimal...sukeeee


Suke kerusi tu, cuma ruang dia tak berapa nak suke sebab bees kurang berminat ngan tempat terkurung..Tak rasa bebas


Sangat luas n selesa..Memang sesuai letak kat family hall..

That's all pencarian jamu mata jam 12.30pm sehingga jam 1.15pm..Bees akan search lagi..
Wassalam

1 Ramadhan 1432 Hijrah

Assalamualaikum

Alhamdulillah, pada tahun ini masih berpeluang menyambut Ramadhan. Diharapkan Ramadhan ini dapatlah aku menambahkan masa bersujud kepada-Nya.
Ramadhan kali ini juga 1st time bees berjauhan dengan hubby. Walau bagaimanapun Alhamdulillah 1st day ni dapatlah bersahur n berbuka dengan hubby. Letih balik dari KL tak hilang lagi, tapi sebelum tidur dapatlah bees sediakan sedikit lauk utk bersahur. Kalau pagi tu baru nak masak, alamatnya kelam kabutla bees ngan dapur tu. Kira ok la prepare awal kan. Takat masak sambal sardin, ayam goreng n sayur sawi masak air. itu sajelah yg dapat disediakan.
Oleh kerana outstation dari ari khamis, so harini kira cleaning day lah. Amik ko kak bedah.. 3 baldi you. Bukan pakai mesin ye, kita pakai tangan. Kasi xcercise sikit tangan tu. Dah lama beno manje nye.. Bila tengok 3 baldi macam banyak je, tapi bila da basuh tu tak sampai 1 jam da siap. Haaa kan kejap je. Alhamdulillah hubby tolong sidai kain. Baiknyee diaaa...
Lepas habis kerja membasuh dan menyidai tibalah masa yang ditunggu-tunggu iaitu pergi borders. Apalagi, cuci mata la kan. Rasa kejap je masa berlalu, dapatlah capai 1 buku je. Pastu terus pi Jusco, pi cari ikan, sayur n barang-barang kering yang lain. Hubby nak makan bubur nasi tapi ada bahan yg x de kat situ plak. So beli yg rasa mana perlu sangat je. Then trus pi Econsave kat Jawi. Alhamdulillah barang-barang kat situ ada lagi n fresh. Tengok harga, mak oiii berbeza sungguh. Lebih murah..Cuma kalau kat Jusco banyak jenis sayur je la. Harga memang x yah citer la..
Sampai rumah dah dekat kul 5.30. Sempat ke masak nih? Minta-minta sempatlah, sian kat hubby. So selepas salin apa yang patut dan buat apa yang wajib trus berdesuppp kat dapur..Tung ktang..ktung..ktang..lantak la kalau org sebelah nak bising, da memang aku pakai lesung. Tak kan la aku nak tumbuk perlahan-lahan plak, bila nak lumatnye rempah aku dek non oiii...
Alhamdulillah sebelum jam 7.30 menu dah siap tinggal nak bubuh kat pinggan masing2 je. Menu hari ni Bubur MIL style, Ayam goreng, roti goreng, kurma, anggur, Air oren sunquick & orenge pulpy. Waktu berbuka kat NB 7.36 lambat skit dari BP. Sementara masak utk berbuka bees sempat masakkan lauk untuk sahur udang bersantan, sayur kobis masak air n sardin goreng. Memang da macam road runner..beepp..beppp...
Malam ni bees kena balik BP sebab esuk kerja. Macam biasa la bas jam 10.30. Ok lah..da puas membebel..kat bawah ni pic buku yg bees beli dari borders..buku ni sebenarnya dah lama keluar..tapi baru tergerak nak beli..