Salam

Islamic Calender

Cuba ko cari soalan lain, boleh tak?

Assalamualaikum..

waahhh..topik hari ni agak berbeza sikit dari kebiasaannya. Minggu ni dugaan datang silih berganti. Akhirnya migrain datang bertandang dan terpaksa MC 1 hari. Nikmat sakit hanya dapat ditahan setakat 1/2 hari sahaja. Selebihnya atas bantuan ubat-ubatan klinik kesihatan. Mungkin minggu nih dah sampai tahap maksima n duummmm...meletupssss sudah...

Apa yang bees fikir rasanya tak de la kusut mane pun, tapi kesabaran tu tiba-tiba jadi tipis n jiwa tak tenteram rasanya kot. Waduuhhhh sudah di tuang konkrit pun masih boleh bergoyang jiwa nih. Bees hanya insan biasa n bukannye asimo @ teady bear @baby doll.

pertemuan yang tak dijangka oleh manusia dan diaturkan oleh Allah
tanye khabar..camne sekarang..blaa.blaa..blaa..tiba-tiba.....

mulut tak ada insurance: lamanya ko dah kawin, tak kan sorang pun tak boleh dapat?
bees: Dulu almost nak dapat 1 dah, tapi dia tak sanggup dengan janjinya. Allah saje yang tahu.
mulut tak ada insurance: ala itu dulu. Jangan-jangan ko merancang tak??.
bees: Tak de la. Allah nak bagi aku terima, tak de maknenye nak rancang-rancang.(sedapnye mulot laser ko eh)
mulut tak ada insurance: Baik ko dapatkan anak cepat, kalau tak laki ko cari lain nanti.
bees: (senyum je, malas nak panjangkan cerita & cakap ada hal n trus blah..)


p/s
1. kepada mulut tak ada insurance, bees tetap akan maafkan dengan apa perkataan yang keluar dari mulut mu itu. Moga mulut tak ada insurance cepat-cepat bertaubat& tak buat perkara sama pada orang lain.
2. Rezeki kurniaan Allah perlulah disykuri. Jangan sesekali sombong dan takbur dengan apa yang dimiliki.
3. Semua yang berlaku adalah kehendak-Nya.

Weekend at Nibong Tebal

Assalamualaikum..

Bila sampai NT mesti da pagi, so susah sikit nak sedikan sarapan yang berat untuk hubby. Boleh sediakan breakfast berat bila weekend je. So minggu sudah bees buatkan skit mee goreng n salad untuk breakfast sebelum pi jenjalan..What a wonderful life. so Happy with u.


Mee Goreng ikut suke ati


Simple salad/wake-up salad


Perjalanan nak cari air terjun, sebelum tu ternampak bukit merah reservoir nih. Besar amattt n kat tengah-tengah ada project train yang belum siap. Memang dasyat la diaorg ni. Mesti pemandanagan cantik dari train bila da siap. Kagumm


Model pokok gajus. Alahaiiii


Akhirnya sampai kat bukit larut. Tapi sampai da petang, so tak boleh naik sampai atas. sekerat jalan je la. Petang-petang ramai yang joging kat situ. Malam ni nak gerak balik BP plak. Wahhh x sudah-sudah berjalan ye..

Wassalam

p/s:Rasa tak nak balik BP je. Apa kata dok NT 3 taun ok gak pe...

Da beli yang baru..tapi.....

Assalamualaikum...

Apa yang tapi ek..Ermm ginilah kisahnya, semalam da beli phone baru. Bila da guna kat umah cam x best je. Mula2 try kat kedai cam ok je. Tapi bila da balik umah, cam x sesuai plak. Ye la, tangan besa gaban, hanphone halus mulus. Da macam incridible hulk nak makan kacang kuda. hek..hekk..ni alamatnya nak kena beli yang trus ok sikit. ermmmm



inilah gamba phone yang baru beli tu..

Wassalam

Kesedihan selepas balik dari NT

Assalamualaikum..

Alhamdulillah bees selamat sampai di bustand BP jam 7.10 pagi. Bas agak lewat sedikit sampai dan bees terus bekejar untuk balik rumah dan terus ke office. Alamak sudah lambat. Jam dah pukul 7.33 am. Apalagi pecut la. Dengan keadaan yang agak kelam kabut dan kecoh sampai opis baru nak tepon hubby tengok2 dalam beg, selak2 dalam beg, kais2 dalam beg, kembur2 beg x jumpa juga. Allahuakbar. Mana pula handphone aku nih. Minta kawan 1 opis tepon n
cik celcom : Harap maaf, nombor yang anda panggil tidak dapat dihubungi.
Berkali2 bees cuba, jawapan yang sama juga. Macam mana ni..Ermmm pegi celcom dulu utk block no phone, ke tempat bus kot ada kat situ. Hampa juga. Akhirnya ke bustand untuk tahu jawapan yang terakhir@penamat.
kakak bas: Maaf dik, bas dah gerak tadi. Kalau awal sikit boleh adik cari dalam bas. Nanti akak try telefon driver.
Menunggu sambil masih berharap berita baik
kakak bas: Dah telefon dik, tapi driver tak jumpa. Maaf dik
Bees : OK.
Dugaan bees untuk pagi ini. Kebahagiaan hilang dalam sekelip mata. Kepala yang sakit semakin bertambah. Huuuiii camne nak menjawab nih. Gerenti dapat syarahan perdana free. Alhamdulillah dugaan kecil ini akan aku hadapi dengan redha.
Banyak sunggung kenangan aku bersama K810i nih. Nampaknya jodoh aku ngan handphone tu tak lama. 5 tahun sahaja.



Wassalam
P/s: Bila harta yang ada hilang dalam sekelip mata, nak melupakan memang la amat payah.

Kuala Juru

Assalamualaikum..

Dah kali kedua pi NT (umah taman ilmu) ni la fist time dapat pi kuala juru pi dinner. TQ untuk my ovely hubby seba bawa n tunjukkan temapt ni. Masakan dia not bad..Habis licin inggan tinggal cengkrang je...Haahaha dah duduk ngan orang yg bekerja dgn hidupan laut, so makan pun hidupa laut je la.


Jus kegilaan bees. Jus amra asam boi


Ketam goreng sambal


as usual..menu wajib bila makan kat seafood restaurant


Kailan ikan masin


Sup daging yang best

Wassalam..

Video kawin Aidi_azean

Assalamualaikum..

ini video nikah kawan bees. Dah berlapuk dalam simpanan bees...

video

Outing video untuk clip adik kawan kawen

Assalamualaikum..

Kali ni nak post sikit picture yang bees sempat snap masa outing video arituh..Hahaaa..saje-saje. Bidang bees bukan foto, tapi edit video saje..So kalo ada sape2 nak shooting video n foto, bleh la bg tau eh..


Inilah aksi videoman..yang sebelah tu plak photographer n sebelah lagi tu director..


Bakal pengantin yang akan disatukan.Ni tengah shooting utuk babak pertemuan..kehh..kehh..segann..


Nah, amik gambo sesame sendiri. Bila muke Photographer x de orang nak amik kann..kesiannn..


Videoman tengah preview video yang dah diambil sementara tunggu bakal pengantin tu salin baju untuk next scence.


Aksi videoman ngan monopod nye..

Setelah setengah hari shooting, akhirnya siap juga..Skang ni tengah proses mengedit plak..Nantikan video pasangan ini.

Jumpa lagi on next post..
Wassalam..