Salam

Islamic Calender

Wireless Technology: Can We Live Without It?



Assalamualaikum..

Tajuk sangat sempoi, tapi pengisian yang sangat banyak. Ini tajuk Syarahan Perdana kat tempat bees. At first, wireless system, wireless application, satellite communication, wireless com. in m'sia, evolution of wireless application and services & last but not least wireless technology impact and social. Bunyinya cam berbelit-belit saje. But penerangan arinih is very good. maybe sebab ada student sekolah, dia bg talk from a-z. sangat detailed. Yang tak tahu pasal history of communication pun da tahu serba sedikit. From analog to digital system etc. Contoh yang dibagi pun very simple. It's about ur life and around u. radio,gps, rfid, bluetooth, cell phone, fm & am, freq band..pehhh..banyak sangat.

Technology yang menggunakan wireless sangat banyak membantu dalam kerja-kerja seharian dan mencipta sesuatu menjadi compact. From the cellphone, car etc. Sangat menarik....From phone = mirror, projector, blutooth, gps and other application as usual.
Contoh lain kereta adalah objek dan boleh remoote menggunakan satu remoote. dari satu remote boleh lock and unlock kereta, start enjin, buka pintu dan tutp pintu. In the end, there is video bout using cellphone can change from the egg to anak ayam..hahaha..kelakar..Very interesting presentation...

Mood; very happy and x mengantok..tu penting..
Input : new knowledge on wireless
Kesimpulan: Sendiri Mau Ingat La.

The End
Wassalam..

Di kala kebosanan tika keseorangan dirumah

Assalamualaikum..

Wahh..tajuk macam ape-ape saje...wekkk..cam ayet skema plak..hahahaa..Tapi tu la, bila da balik BP n mula rasa sendiri. Bila balik umah nak wat ape agaknye???ermm only thinking about u honey. Ermmm nak baca buku. Rasanya dah banyak kali bila malam pegang buku, tapi...hahahaha panjang betul tapinya..hehehe..biasala..x konsisten la nak membaca malam-malam ni. Buat mengantuk ada la. Kalo nak minum kopi & nak baca buku, alamatnya salah address laaa..heheh pe lagi kalo bukan zzzzzz...memang x jumpa huruf. Nampak noktah saje. Ape pun malam ni sempat juga membaca 2, 3 helai. Jadila untuk permulaan minggu ni. Buku bukan main berlambak. Tapi tak khatam lagi. Ape la nak jadi. Time management tak betul la nih..salahkan cik management plak..sendiri wat hal jangan nak tuding yang lain k. Ketuk jari tu baru tau.

Ermm 'Time management' a good topic to discuss. Mesti ada formula untuk time management kan. write + goals + review = effective time management.... i'm i right..hahaha..ni nak kena tanyer orang yang mengaji time management. Tapi apa yang boleh bees share " Time Mamagement is not managing time, but it is the effective use of time."
Sedang memikir-mikir ape kebende nye tu. Banyak yang perlu dipelajari lagi. Ni nak pi cari buku nih..popular,borders,kinokuniya,rythm,badan,mph..eee bestnyeee destinasi pilihan. Kalo dah pi sinih 4 jam pun rasa kejap sangat..
Ermm misi mencari telah bermula. So misi selepas ini adalah zzzzzzzz...kehh..kehh.kuat tido betul la..

Wassalam..

Miami Bay

Assalamualaikum..

Cerr citerr... cerr citerr...Haaa ni la antara gambar pembuktian akan wujudnya miami di Malaysia. Bukannya miami beach yg ramai org surfing, sunbathing or pantai yg ramai orang berbikini. Bikini bottom..hahahaha...Ni tempat untuk orang mandi manda or just relax2 je kat tepi pantai tu. setakat yang bees pegi x de la yg nampak pakai bikini pulak. Alhamdulillah. Ramai family yang bawak anak-anak je.

Bees takat amik gamba kat signboard je la eh..Model papan tanda. vouge jugak. nak pose lebih-lebih tak berani. Konon-konon nak buat aksi cam heidi klum ke, alexandra ke, adriana lima ke tapii.... sendiri mau ingat la eh kepak2 sumer tak bawak, kasut blinkkk blinkk pun tak der..sooo buatla aksi separuh sedar nih, cam nak melepaskan hajat yang tersimpan..kehh..kehh..


Hubby ngan gaya nak melepaskan hajat yang tersimpan sekian lama..siann dia..


Gamba tengah frust sambil membayangkan pose ala-ala 'The body' vassss gituh kehh kehh

Puan misi, sila ambil darahku

Assalamualaikum...

Alhamdulillah, dapat lagi bees menghapdate blog ni untuk tahun baru. Agak kebizian ngan kerja yang sedia ada dan tertangguh. Dek kerana buat keja yang agak slow disebabkan processor minggu ni agak kurang memberangsangkan. Take time nak usir virus, malware, spam macam-macam lagi. Alhamdulillah semua dapat ditangani dengan baik sekali.
Awal minggu pertama ni da kena jumpe ngan puan misi. puan misi nak ambil darahku. Ambila lah puan misi. Ambil lah berapa banyak yang diperlukan. Ini tanggungjawab puan misi, so bees kena akur. Baikkk...Ala puan misi bukannya nak banyak mane pun. Satu tabung je. Tak luak mane pun. Insya-Allah aku masih boleh tambah darah lagi. Biasa puan misi ambil kat lengan, tapi kenapa kali ni puan misi amik kat tangan plak...haddooiiii sakittt..bengkak dan darah lambat sikit nak stop. kalo kat lengan kejap je da x sakit. Tempat cucok jarum pun bengkak sikit. Terpaksalah tahan sakit skit. drive sorang2 cukup menduga kesabaran dan ketahanan diri.
Sakit, sengal badan, nak pitam, lenguh semua datang silih berganti. Takk tahan sakit agaknyee...da macam budak kecik je. Hahahaaaa..
Rasanya bees will stop here at the moment. sebelum bees tutp post ni, bees nak post gamba tangan bees..sebagai kengan bees. Sangat indah moment itu.