Salam

Islamic Calender

Hujung Syawal

Assalamualaikum..

Pejam celik..pejam celik..dah akhir Syawal..Hari minggu banyak kena kerja..Minggu ni pun kena kerja sebab ada Majlis Konvokesyen Ke-10 iaitu pada 10.10.10...haaa cantik kan tarikh tersebut..cantik hanya pada abjad..banyak perkara tersirat dan tersurat..Kerja makin melambak dan x tau bila nak berkurang..Biasanya orang keja 8 jam bekerja satu hari tapi kami bekerja 8 jam 1/2..da tolak makan, solat n sewaktu dengannya..da macam robot pun ada...Kadang2 rasa stress sangat bila kerja terlalu banyak n minta dalam masa yang singkat..Cakap banyak tak guna, so buat je la..Kalau bercakap lebih sangat kerja pun x jalan susah juga camtu..biarlah masa kerja fully utilize..Lebih bermakna..

Petang tadi balik cepat..kul 5.15 dah nak kuar opis..Nak pi beraya umah member bowler..Umah Dr. Zie..Sebelum ini ada rancang nak datang tapi masa tak mengizinkan. Pi ngan hubby, mas, wawa n ekin..Kebetulan dr.zie baru balik dari amsterdam so kami dijamu ngan cheese n waffle with apple honey..cheese ada 3 jenis yg dihidangkan..original, smoked and black pepper..cheese boleh dimakan ngan biskut..bees n hubby suka yg original berbanding ngan black pepper or smoked...Sembang punye sembang, da maghrib n trus balik..

Sebelum balik, pi a.itam jap nak cari bakul nak wat isi gula-gula n ceklat..nak bagi kat jiran, anak dia nak bertunang..Masa bees bertunang n kawin dia ada bagi bees hadiah untuk hantaran..ni bukan kes nak membalas tapi sekadar hadiah kecil dari bees sebab x dapat nak hantar n x rewang..hahaha..

"Sampai rumah pun da kul 10.00 malam..ni blom makan malam lagi...sian kat MIL lom makan sbb tunggu kami..sesudah semuanye selesai, bermula lah projek nak siapkan hadiah tu...jenuh juga nak deco camne ceklat n gula2 nih..da la x rancang nak wat camne..rancangan asal masa beli tu cuma nak boh sumer je dalam bakul tu..tapi masa nak buat bila tengok x elok plak..sib baik ada bli bunga skit..kalo x, bontang kosong je...langsung x de seni...hahaha..wat keputusan singkat ikat sini sikit..gam sana sikit..jadilah sebuah masterpiece..cehhh..bleh ke kira camtu...ayat best sikit buah tangan dari bees n hubby untuk orang sebelah umah..projek ni siap jam 1.30 pagi...huargghhh...letih n mengantuknyer...esok pagi (arini) ada rehersal plak...x bleh jadi..kena cepat2 kemas...esok pasti ruang rehat sekejap je walhal 12.15 until 2.45..itu rehat orang lain..rehat aku...1.30-1.50...masih ada kerja yg tertangguh walhal kerja orang lain...tapi nak buat camner, dari x jadi ape n menjejaskan satu unit yang kecil ni baik habiskan sendirik...just shut my mouth n do the thing..if i can't stand anymore, something will happen. And nobody can stop me..Only Allah know what will happen n Allah give the best way for me.."

Apa la aku merepek nih...nih kes da x tahan la nih..Ape2 pun aku berdoa yang terbaik untuk semua. Sblom bees tutup tajuk hari ni, bess attachkan skali gamba hantaran tu..
Cantik tak....hahaha..inilah hasil keras tangan diwaktu awal pagi...







No comments: