Salam

Islamic Calender

SUKUM

Assalamualaikum..

Banyak perkara yang dilalui sebelum ke SUKUM dan banyak juga selepas itu. Ada yang sangat mencabar kesabaran dan ada juga menguji kekuatan minda...
Kami memulakan perjalanan jam 10 malam. berhenti di hentian seremban untuk rehat sebentar minum kopi. Ada agenda lain sebenarnya, ada kawan dr.zie tunggu kat situ. Sop pi penang sama la. Disebabkan bawa barang n beban tambahan, terpaksalah 1 beg baju kena transfer kat keta kami. So penuhlah satu keta ngan beg2 yg boleh tahan besar dan beratnya..hehehe..
Hentian seterusnya ialah Tapah...Berhenti untuk tidur. Kesian kat hubby drive sorang2..penat kursus x abih lagi trus drive pi sukan plak..So bg dia rehat about 1 hour. sempat lagi dia jalan2 n lelap mata. kat situ juga isi minyak sebab lepas ni kami akan terus ke Taiping untuk hantar anak dr zie. Solat subuh kat surau skolah tu juga. Lepas tu trus gerak ke Gorgetown.
Sampai kat G.Town jam da kul 9.00 pagi..perut da kenyang skit sbb singgah kejap untuk b.fast..makan roti telur saja..Sampai kat g'twn tu drop kawan dr z kat hotel..ntah nama apa x ingat sangat..Disebabkan hotel n megamall da dekat, so tunggu je la dalam keta samapai jam 10.00 pagi..Sebab team dapat booking lane dari jam 10.00 pagi - 3.00 petang..so memboling la kat situ..badan da rasa letih yg amat. Tapi disebabkan nak juga training lane kat sane, so turun juga la. Petang tu training 3 game je..Rasa2nye da tak larat nak angkat bola..hahahaa..terukkk kannn..
Sebelum masuk bilik apa lagi yek blum buat..banyak benda tuu..1st mesti makan dahulu sebab kalau da check-in bilik gerenti pastu malas nak kuar. Makan KFC je. ok la tu..x biasa lagi ngan menu peneng..karriiii....berlariiii la jawabnye..hehehe faham2 je la..cik tand mesti buat panggilan pulau...
Malam tu makan kat padang kota. Ada orang kata best, tapi x tau la mane bestnye...Lain orang, lain seleranye kot..Lidah johor nih payah skit nak handle pasal makan. Pas abih makan x de kemane pun, trus balik..esok pagi game da start. Kul 10.00 pagi..

itulah antara perjalanan yg kami lalui dari selatan ke utara. banyak lagi yang akan di postkan nanti. Wassalam...

No comments: