Salam

Islamic Calender

3 jam

Assalamualaikum..
Alhamdulillah..hari ini dapat lagi untuk update blog. Rasa mengantuk menguasai diri. Tapi tetap tak bleh nak tido plak...tak tahu kenape. Badan pun rasa letih skit. dalam lama tak o.t la katakan. Semalam keja sampai jam 11.15 pm. balik sampai umah dalam jam 11.45pm. sib baik malam-malam camnih jalan lengang. bleh la sampai uma cepat skit. Sampai je uma biras da ada, dok gosok baju untuk pegi anta anak esok.
Jam 12.15a.m bees memulakan acara didapur. bahan mana yang dimayang, bahan mana yang patut diblander sumer da ada. tinggal untuk melaksanakan saja samada untuk menumis cara ini atau itu. bahan-bahan mentah yang lain ada yang da siap n ada yang belum. yang penting ayam da basuh n siap tos, santan dah perah. Sebab kalo ayam ni x siap siang lagi memang lambat la nak siap masak. orang nak sarap, kita baru siao masak. hahahaa. itu pentingnya pengurusan kat dapur. walaupun agak kelam kabut pada awalnya tapi akhirnya semua perkara berjalan lancar.
Jam 2.50a.m mata da cam ada glue. dalam hati, cepatlah mendidih n bees boleh segera beradu...siap basuh pinggan n perkakas yang digunakan tadi, kuahpun mendidih. masa yang ditunggu-tunggu telah tiba. Rasa kuah pun dah ok then trus off kan api..pehhhh lega.. siap sudah semua..Tutup semua suis n trus masuk bilik utk teruskan hajat zzzzzzzzz...baru pejamkan mata, tiba-tiba teringat sesuatu..nak amik gambar..bleh masuk dlm blog..x de keja agaknya..banyak lagi keja yg berfaedah bleh dibuat. peduli apa, bleh wat kenangan..hehehee


Lihatlah..keindahan..masakan instant bees yang disiapkan dalam tempoh hampir 3 jam..macam flash..


Ayam goreng tepung..hubby kata 'sedap,nanti wat lagi'..senyum je la bees..tq yang..



Sayur Lodeh..masih panas lagi..untuk hidangan esok pagi (sarapan)..


Rendang ayam..

Kuah kacang..nampak berminyak n merah..almaklumlah, bees menumis guna minyak masak tapi x de la banyak sangat. Bila da menyejat, suma minyak dok kat atas. Sok pagi bleh buang minyak nih.

No comments: