Salam

Islamic Calender

Hari Kedua d' Bukit Merah

Assalamualaikum..

hari ni, rasa letih sangat. Abih semua tempat kami explore. Dari Pulau Orang Utan hingga ke waterpark.
kat pulau orang utan, ada la beberapa ekor yang nampak. Orang utan nih dia orang pagar ngan dawai yang rapat. So susah nak snap pakai camera. Orang utan ni ada yang dipinjamkan dari borneo. Sepilok maybe??..Tapi orang utan kat sini dapat environment yang asli sedikit berbanding dekat zoo yang bees pernah pergi. Di pintu keluar pulau orang utan, ada baby o.utan yang dia org jaga. masih pakai pampers lagi. ada 2 ekor. nampak cute la..hehehee..Tengok kat bawah jeti ada banyak ikan. Tapi bees x reti ikan apa, tapi yang pasti memang nampak asli. Geram juga tengok ikan2 besar nih, rasa nak pegang je.
Lepas abihkan trip kat pulau o.utan, kami trus ke eco park. Macam-macam haiwan yang ada. Tempat ni pun masih banyak pokok, barangkali mahu kekalkan keadaan asal. Itu yang paling bees suka. Hijauuuu...Ada juga animal show, 3 ekor burung nuri n seekor memerang. Walaupun sedikit tapi ok la juga. Cuaca panas tak lunturkan semangat untuk habiskan eco park ni. Pasni ada pilihan, samada nak naik skycycle or chairlift. Hubby amik keputusan naik chairlift. Bila naik je rasa gayat skit, tapi bila nampak je water park trus rasa teruja. Nak main airrr...
"Kita balik bilik dolo la, lagi pun da kul 1.15 nih". ermm.. ok..kul 2.30 kita pi water park. yuhuuu..
Sudahnya kul 4.30 kami pun keluar dari waterpark. Jari pun da mula kecut walaupun rasa bahang panas tetap ada. Pasni bleh la pi tempat kusi urut.
"Yang, 1/2 jam eh".
"Kita amik 15 minit dolo la"
"ok.'
"Kak, 15 minit untuk 2 orang"
so kami berdua pun letakkan badan kat kusi tu. Wahhh..bestnye..Lepas mandi badan rasa letih, nih badan kena urut maunya tido nanti.
Tetibaa....
"Ehh..da kul bape nih".
Alamak, rupanya kami tertidur. hahahaaaaa..kelakarnya. mesti akak tuh bantai gelak pelan2 kat tepi tuh. Sib baik blum lama lagi n x der orang lain dalam tu. lepas 5 minit je.. tapi keluar je dari kedai tuh, kami plak bantai gelak. Pastu kami pi kedai2 souvenir yang ada kat sebelah. dapatla beli labu sayong untuk emak. Bleh la isi air, mesti sejukkk...
"Malam ni kita makan kat cafe' Le Lac."
"tapi jangan tertidur plak cam semalam."
"Okies"
Kul 8.30 gerak ke Le Lac. Kat depan tuh ada show dari staff Lake Town Hotel. Ok Juga tengok dia org menari.
"Nak buffet ke ala carte?"
"tengok menu dulu".
pusing-pusing,ermmm..
"buffet pun ok juga"
Kul 9.30 kuar dari le lac trus masuk bilik n kemaskan barang. Esok nak kuar awal. Nak ke Nibong Tebal. Hubby ada urusan skit kat sana. Sambil bees kemaskan barang, hubby berFB ngan wat preparation skit.
then bess pun zzzzzzzzzzzzz...

No comments: