Salam

Islamic Calender

Sebelum Ramadhan_Equatorial Part 3

Assalamualaikum..

Rutin seperti semalam, cuma hubby pi lambat sikit hari ni. Booth start kul 11.00 tak seperti semalam sebab ada perasmian so kena gerak awal.Agaknye nak pi man eh petang nih?
Akhirnya terjawab juga.
Hubby : Hari ni kita pi KLCC nak tak, kita round-round kat suria.
Bees : Yess..
So bersiap dengan kadar segera
Wahhh..bestnye....
Tak nak beli apa-apa la. Tapi bila da nampak watson, terus masuk n nak beli itu n ini. Then jalan-jalan je la. Tengok coach, jimmy choo, bvl, wahhh exclusif betul barangan dia. Banyal lagi butik2 besar. Jakun kejap deq non oiii..Hahaha.
Bees : jom masuk parkson jap nak tak? cuci mata sikit. (sambil sengih-sengih dan jeling manja)
Hubby : senyum
Ermmm nak beli ape ye..baju tak nak la..ermm keluar dari parkson n jalan lagi. Kaki da rasa lenguh pulak. Hubby nampak kedai CD. Pantang sikit bila nampak kedai jual DVD, mesti nak cari cerita terbaru. Tengah tunggu cerita Harry porter part 2. tak de lagi tapi sempat juga beli 2 cerita, awek aku pontianak n lagi satu cerita inggeris. Ntah ape ye sebab masa hubby nak bayar bees da kat luar.
Bees : nak kemana lepas ni?
Hubby : Jom pegi makan, dari pagi tadi tak makan berat. Cuma makan roti je.
Bila tengah turun tangga nak cari tempat makan, alamak ...
Bees : Yang, jom pi tgk perfume, kot-kot ada yang sedang dicari.
Hubby : Mana ada, special edition tu dah tak de keluar lagi.
Bees : Tak pe la, kita tengok-tengok dulu. Kot-kot ada yang berkenan.
Hubby : Abg pun nak cari juga, minyak wangi semua da abis.
so masuk la kami dalam parkson. Bila ada promoter bg sampel minyak wangi bees amik je la, tapi bukan tu yang bees cari. Terus jalan lagi n nampak la jenama yg dicari tapi tak tahulah jenis yang dicari tu ada ke tidak. Tapi kami terus berjalan hingga hujung sambil jamu mata.
Bees : Jom patah balik nak tak? kita tengok kejap je..hehehe
Tanya kat promoter tu, ada tak special edition tahun 2003. Dia kata memang da tak de stok. Benda tu pun keluar tak banyak. memang dah tak de keluar lagi. Aisshhh kenapelah da tak keluar ye..Sedap bau minyak wangi tu, siap ada sabun mandi lagi.
Promoter : Tapi akak n abg try set yg ni, yang ni baru lagi. Bau bunga jasmine. (sambil hulur kertas yg da disembur dengan perfume tu)
Bees : Ermmm sedap, bau manis.
Hubby : Ok juga la bau dia nih. Nak ke?
Bees : hehehe..pada pendapat abg ok x?
Hubby : ikut ayg la.
Bees : Pada abg? hahaha(ini ayat tak tahu buat keputusan la. Kalau bab pilih baju ke, minyak wangi ke memang selalu minta pendapat hubby. dia lagi arif).
Hubby : Bau dia memang ok.
Promoter : kalau abg amik ni, dpt beg n voucher rm 30.
Hubby : cantiknye beg dia.
bincang dulu la sebelum membeli ni. ada duit ke tak? memang diperlukan ke tak? decision is made
Hubby ; kami nak set ni
Promoter : Ok, nanti saya ambilkan yang baru, ikut saya.
berjalanla sambil mata nih masih melilau tengok brand yang lain
Promoter : kalau beg tu saya ambil yg display boleh tak. Tak de stok lain dah.
Hubby : ok.
Bla..blaa..blaa...bayar n trus cari makan. Makan pizza hut je la..senang..Abih makan trus balik..penat sudah..


Ini la rupanye hasil pengeluaran duit utk bulan nih..


Ini layer yg ada dlm tu..
Top Note : Citruses & lily of the valley
Middle Notes : Jasmine
Base Notes : Musk, Patchouli, virginia cedar & Noughat

Wassalam..

No comments: