Salam

Islamic Calender

Kembara Mahkota Johor 2010_Kembara Bermotorsikal

Assalamualaikum..

Semalam hari minggu pi jenguk rumah lagi. Nak pergi hari sabtu bees kena kerja. Ada Kembara Mahkota Johor 2010 Bermotorsikal pula. Akhir jun yang sudah Kembara Lokomitif. Mana x sibuk. Unit bees buat pameran gambar semasa kembara lokomotif n ada foto album. 40 keping gambar saiz A3 dan 5 Album saiz 4R. satu lagi egenda bees ada tayangan video 10 minit Kembara Lokomotif. Pagi2 lagi da diuji dengan keadaan khemah yang basah n kedudukan booth dan berganjak dari tempatnya. Malam tadi ribut n khemah kami dibahagian tepi memang kena teruk. Sampai2 je pagi tu rasa nak pengsan n menitis air mata. Dah la bees n 2 orang member lain yang kena uruskan. Tapi dia org macam biskut, kejap ada kejap x de..rasa lagi nak menangis ada..ada juga fakulti lain nak buat pameran dalam booth kami..Dah la ramai2 dok kat khemah tu..barang longgok2 je, gambar yang disusun semalam abis kena hujan n ada yang patah bingkainya. Frame gambar plak ntah pakai kapur kot, so abih luntur n bersopak2..Abih baju kena kapur frame tapi tetap kuatkan semangat jua..Pastu tiba pula orang yg sepatutnya incharge n guide kami, dia datang kejap n trus hilang..pastu lepas tangan..Sakit rasanya bile kerja dengan org camni..Pastu bila datang plak bos incharge tadi "ni kenapa sepah2 lagi, kenape x siap, dato' sekejap lagi sampai." hhuuiiii lagi la panas dok dalam khemah tu...dia tak prihatin langsung ngan masalah yg kami hadapi..tahu nak siap cantik masa dia datang..kalo tolong x pe juga..x de sikap seorang pemimpin yg prihatin btul..sib baik team 1 sampai awal n dapatlah tolong settlekan masalah tu cepat skit..da kalo kita yg nak pegang frame, kita juga nak lekatkan kat dinding, nak tengok tegak ke x, nak jaga2 panel x jatuh bila la agaknya bleh siap..bila kita minta tolong ngan org yg menumpang booth dia buat dono je..ye laa..kita ni bukannya pegawai..takat soh2 camtu sape nak tolong..Kalo x siap masak lemak cili padi la jawabnye..mana taknye ikutkan jadual Sultanah johor nak datang lawat..sib baik last minute anak Sultan, Tunku Abdul Jalil yang melawat booth kami...
ada lagi sorang dia memang kena handle bahagian technical untuk video saje so x nak la ganggu..Lepas siapkan booth bees trus lari ke khemah penerangan. kena dok sebelah audio mix. sbb nak tayangkan video..Rasa seram sejuk n menggigil..takut video x jalan..bila sekretarit kembara soh play bees trus tekan button play dgn tangan menggigil..mane x menggigil video tuh ada ditayangkan kat dpn sultan..gigillll...bila da play trus doa supaya x de ape2 yg buruk berlaku spr video hang, audio x de, display x de, tersekat2..hheeee ngerriii kalo jadi camtu...kalo toreh tangan masa tu memang darah x keluar..Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar..barulah bees bleh tarik nafas legaaa...Baru lah bleh makan..selagi x selesai memang x bleh nak makan n x senang duduk..Masa tu gerimis masih blum berhenti lagi..sejuk pun x hilang lagi..pasni kena kemas barang2 plak..banyak tuuu gamba..Tengok2 booth x de org n sib baik member sorang tgh turunkan gambar2..hari yang sungguh sedih, mendabarkan n menggembirakan..semua perasaan bercapur baur..

P/S:UNTUK MELIHAT VIDEO KEMBARA MAHKOTA JOHOR 2010, BOLEH KLIK PADA TAJUK POST INI..

No comments: