Salam

Islamic Calender

Medan Selera Ikan Bakar Sabak Awor

Assalamualaikum..

Bila pulang semula ke tanah air(cehh cam la jer dok obersea), rasa rindu nak makan nasi+lauk pauk fresh..Ermmm, balik singgah Merlimau n beli sedikit ikan segar. Tapi sempat ke nak masak balik nih???Heheheh kita makan luar je la. Lagipun jam da kul 7.00 tapi masih di Merlimau lagi.
Bees : Lapar la...(tenguk hubby sambil kelip-kelip mata tanda nak makan kat luar)
hubby : Ermm..ok juga..
Bees : tapi nak makan kat mane?
Hubby : Entah la..try ayg check kat GPS.
Bees : ade ke???
so bees pun searching area Muar..
Bees : Ermmm tapi nak makan ape? asam pedas@ikan bakar@mee bandug muar?
Hubby : ikan bakar ada tak???
Bees : Tak jauh dari sini ada Medan Selera SAbak Awor. kita try tenguk..
So kami pun teruskan perjalanan. Tapi ntah masuk taman orang plak..Ada ke orang buat kat tempat camnih. Redah je la...Tak lama kami meredah deretan rumah batu baru kelihatan kawasan tempat makan. Ermm tak ramai, ni dah kira ok. Kami tak suka tempat yang terlalu sesak, susah nak makan, kurang selesa.
Bees : kita tenguk dolo kat atas tu, kalau gerai dia ok kita makan sinih. Kalau tak kita cari tempat lain.
Hubby : Ok.
Bila tiba kat deretan kedai, ermmm nak makan kat kedai yang mana yerk???
Hubby : kita makan kat sinih la. kat hujung tu da ramai orang.
Bees : Ermmm..pelik yer, kenapa kedai yang pertama nih tak der pengunjung.?
Hubby : Tak kan tak sedap kot? Tak per la, kita try kat sinih dulu. Kalau kurang sedap, next time kita try geai lain plak.
Bees : ok sajer..(kalo bab makan, memang sentiasa ok)

Alhamdulillah, semua makanan yang dipesan telah selamat dalam perut. so tak der pembaziran. Tapi bila tenguk, order makanan macam makan untuk 4 orang jer...Ikan masak 3 rasa, kerang goreng sambal, sotong goreng tepung, sayur kailan goreng & tomyum campur. air pulak bees sirap ice n hubby pulak laici ice..wahhh...Melantak abih....


Banyak tul yang kami makan..hehehe

Wassalam..

No comments: