Salam

Islamic Calender

Muzik & Suatu waktu dahulu

Assalamualaikum..

Apa agaknye ek topik minggu ni..errmmm ok lah, nak citer skit pasal keje. Minggu ni keja mendownload mp3 saje. Nak cari background muzik yang sesuai untuk video yg tengah disunting..Macam-macam ada, n sampai naik penin pala plak. Bukan ape, bees ni suke sangat denga muzik kuat2. Bukan saje2 atau nak mengganggu ketenteraman jiran tetangga, tapi denga perlahan susah plak nak menghayati muzik nih. Headphone plak sebelah je yang ok, kan x balance plak. Lantak laaahhh.. Janji keje aku siap nanti.

Tapi apa yang pasti, semua muzik yang bees denga dia org suke. siap minta tajuk lagi sebab nak share kat fb..Hadoiiii. Kalo orang lain datang tgk keja, mesti dia ingat bees ni x de keja. walhal nak memilih lagu ni adalah proses yang agak susah. Bila satu event besar (duration 2 hour) nak disunting untuk jadi pecahan-pecahan kecil (1/2 hour) & dari pecahan kecil akan di kecilkan lagi menjadi video (5-10 minute). Tiap-tiap dari pecahan kecil itu sumbernya adalah dari beberapa mini dv tape yang pada kebiasaannya 3 tape. Bila sampai satu tahap dimana mata sudah mulai pedih, kepala dah berat dan pada ketika tu jalan yang paling baik adalah berjalan2 dalam studio or pusing sekeliling komplek G3. Waduhhh.

Kalau dah keluar dari studio lebih kurang 1 1/2 jam n tak balik lagi, ada masalah la tu. tak dapat tahannn.. Aku manusia, bukan robot.

Sebelum meninggalkan post untuk minggu ni, bees ada picture lama yang tersimpan dalam pc yang bakal diformatkan setelah beberapa kali buat hal. Skang windows dia plak buat hal 'corrup'. Sampai masa nak pi jumpe doctor. Pic sebelum kahwin..haaaaa lainnnn sangat...








No comments: